• İnönü Bulvarı İstasyon Cad. Oba Apt. Kat:3 D.11 Sivas / Merkez
  • mustafakirac@gmail.com
  • +90 552 948 15 45

Hukuk Bürosu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Avukatlık mesleğini bir şirket avukatı olarak veya kendi hukuk büronuzu açarak farklı kişi ve kurumlara hukuki destek sağlayarak icra edebilirsiniz. “Tercihim hukuk bürosundan yana.” diyorsanız hukuk bürosu açmak ve başarılı bir şekilde mesleğinizi icra etmek için dikkat etmeniz gerekenler bulunuyor.

“Peki, bunlar nelerdir?” diye merak ediyorsanız gelin, hukuk bürosu açarken dikkat edilmesi gerekenleri incelemeye başlayalım.

Avukatlık Ruhsatı Şart

Tabii ki ilk şart, avukatlık ruhsatı. Hukuk fakültesinden mezun olup bir yıllık zorunlu staj sürenizi tamamladıktan sonra avukatlık ruhsatını alabilirsiniz. Ruhsatı almak için stajınızı tamamladıktan sonra baro tarafından istenen belgelerle başvuruda bulunmanız gerekli. Avukatlık ruhsatını teslim aldıktan sonra hukuk bürosu açmak için ilk şartı tamamlamış oluyorsunuz.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta; hukuk bürosu açmak istediğiniz ilin barosuna kayıtlı olmak. Hukuk bürosu açmayı planladığınız il dışında farklı bir ilin barosunda kaydınız bulunuyorsa kaydınızı büro açmak istediğiniz ilin barosuna aktarmanız gerekiyor. Nakil işlemini tamamladıktan sonra istediğiniz ilde ofis kiralama, ofisin ihtiyaçlarını tamamlama gibi gerekli adımları atabilirsiniz.

Avukatların Uzmanlık Alanları

Yürütmeliğe göre en az bir avukatla hukuk bürosu açmak mümkün. Ancak farklı konularda hukuki problemleri olan müvekkillere destek verebilmek için bilgi, birikim ve tecrübe açısından farklı alanlarda uzmanlaşmış birkaç avukatın bir araya gelerek hukuk bürosu açması daha çok tercih edilen bir seçenek.

Ancak kanunen avukatlarda branşlaşma söz konusu değil. Avukatlık, başlı başına hukuki sorunlara çözüm bulan bir meslek. Türk Hukuk Sistemi’nde ceza hukuku, iş hukuku, fikri mülkiyet hukuku gibi pek çok hukuk dalı mevcut. Hukuk çatısı altında bu denli fazla alt dal bulunduğu için de avukatların da her bir dalda aynı anda derinlemesine bilgi birikimi elde etmesi hayli zor. Bundan dolayı avukatlıkta branşlaşmanın kanunen bir dayanağı olmasa da belirli bir alanda uzmanlaşmak tercih ediliyor. Bu nedenle de hukuk bürosu açarken daha çok hukuki soruna destek sunmak için büro içerisinde farklı alanlarda bilgi birikimine sahip avukat çeşitliliği yaratmanın önemi büyük.

Ayrıca ortak veya çalışan olarak hukuk bürosunda çalışacak avukatları seçerken, mevcut hukuk dallarının yanı sıra gelecek vaat eden hukuk dallarına da dikkat etmenizde fayda var. Çünkü dünyada yaşanan her türlü gelişim ve değişim, yeni ihtiyaçları ve buna bağlı olarak yeni hukuk alanlarını ortaya çıkarıyor. “Peki, bu alanlar nelerdir?” diyorsanız “Geleceğin Hukuk Alanları” yazımızı okuyabilirsiniz.

Başarı İçin Görev Dağılımı

Bir hukuk bürosunda personel süreçlerini takip edecek insan kaynakları bölümü, büronun gelir ve giderlerini takip edecek finans bölümü gibi farklı birimler de olabilir. Böyle bir durumda her birimin işlerini doğru ve düzenli bir şekilde takip etmek oldukça önemli. Çünkü herhangi bir birimde oluşan bir aksama, diğer birimleri de etkileyeceği için büronuzdaki iş süreçlerinin gidişatını sekteye uğratabilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için hukuk bürosu kurarken görev tanımlarını ve her çalışanın sorumluluklarını net bir şekilde çıkarmanızda fayda var.

Bu durum, birkaç avukatın bir arada çalıştığı küçük ölçekli avukatlık büroları için de geçerli. Hukuk bürosuna gelen dava dosyalarının avukatların uzmanlık alanlarına ve iş yoğunluğuna bağlı olarak ayrılmasına dikkat etmelisiniz. Böylece doğru ve iş yükü açısından dengeli bir görev ataması yaparak hukuk büronuzun verimliliğini yükseltebilirsiniz.

Hukuk bürosunda görev dağılımı yaparken dikkat etmeniz gerekenleri keşfetmek için “Hukuk Bürolarında Başarılı Bir Görev Dağılımı Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Verimi Yükseltecek Yeni Teknolojiler

Teknoloji günden güne gelişiyor. Bu gelişme ise her sektörü olduğu gibi hukuk sektörünü de etkiliyor. Artık avukatlık mesleğini icra ederken teknolojiden yararlanarak yapılan işleri daha pratik ve hızlı bir şekilde yürütmek mümkün. Bu nedenle hukuk büronuzda başarılı bir şekilde işleri yürütmek istiyorsanız yeni teknolojileri işinize entegre etmeniz oldukça önemli.

Hukuk alanının ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş teknolojiler ile büronuzda daha verimli bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz. Çünkü bu teknolojiler sayesinde pratik bir şekilde dosya takibi yapabilir, görevleri kontrol edebilir ve hatta tek tıkla literatür taramasını gerçekleştirebilirsiniz. “Peki, tüm bu teknolojilere nereden ulaşabilirim?” diyorsanız da hukuk alanına özel olarak geliştirilmiş tüm teknolojileri tek bir platformda birleştiren GÜNCE, her zaman yanınızda.

GÜNCE ile tüm belgelerinizi tek bir ekran üzerinden yönetebilir, duruşma ve görev takibi yapabilir, müvekkil portalı ile müvekkillerinizi dosya süreçleri hakkında bilgilendirebilir ve literatür tarama ile aradığınız konu ile ilgili içtihat ve mevzuat kaynaklarına saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz. Kısacası GÜNCE sayesinde hukuk büronuza çağ atlatabilirsiniz.

Siz de hukuk büronuza pratik çözümler ve verimlilik sunan bu sistemden yararlanmak isterseniz size en uygun paketi seçmek için GÜNCE paketlerini inceleyebilirsiniz.

GÜNCE ile hukuk büronuza katacağınız tüm teknolojiler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz “Avukatlık Mesleğini İcra Ederken Verimi Yükseltecek Yeni Teknolojiler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required